دفاع از حقوق دگرباشان

دفاع از حقوق دگرباشان

۱۳۹۵ اردیبهشت ۲۵, شنبه

گی آیکان(Gay Icon) چیست و آیا بهنوش بختیاری یک گی آیکان ایرانیست؟


گی آیکان ها اشخاص پرنفوذ در اجتماع( معمولا سلبریتی ها) هستند که با حمایت از گرایشهای جنسی و جنسیت های به حاشیه رانده شده سعی میکنند میان مخاطبان بیشمار خود و خانواده رنگین کمان عشق و محبت و پذیرش همدیگر را گسترش دهند.
از بزرگترین گی آیکان های دنیا میتوان به لیدی گاگا و سایرین اشاره کرد.
در میان ایرانیان تعداد این آیکان ها بسیار معدود هستند. ازین میان گوگوش تنها سلبریتی بزرگیست که حمایت خود را علنی کرده و موزیک ویدیویی با مضمون عشق دو همجنس را بنام بهشت منتشر کرده و در کنسرتهایش اعلام کرده که تا زنده است برای آزادی عشق میخواند.کسانی دیگر هم مانند شهره و شاهین نجفی حمایت هایی علنی و ضمنی داشته اند.
اما با وجود تمامی جنجال ها بنظر نمیرسد بهنوش بختیاری یک گی آیکان باشد. حمایت بهنوش بختیاری منحصرا مخصوص تراجنسی ها بوده و بارها تاکید کرده است که تراجنسی با همجنسگرا فرق دارد و سعی در جداسازی کرده است. حمایت با پوشیدن یکدست لباس بدست نمی آید، باید از همه خانواده حمایت کرد نه اینکه برای آسایش بخشی از خانواده سعی در تخریب بخشی دیگر از خانواده کرد و مدام تکرار کرد که فلانی با فلانی فرق دارد. وقتی حرف از حقوق بشر باشد هیچکس با دیگری فرقی ندارد. استریت ،دوجنسگرا، ترنسجندر، همجنسگرا و غیره همگی برابرند

روز جهانی مبارزه با هموفوبیا و مشکلات همجنسگرایان ایران

بیست و شش سال پیش در چنین روزی (هفدهم می ۱۹۹۰ – بیست و هفتم اردیبهشت ۱۳۶۹) سازمان بهداشت جهانی (WHO) همجنسگرایی را از لیست بیماری ها و اختلال های روانی خود خارج کرد.

بیست و هشتم اردیبهشت مصادف با روز جهانی مبارزه با "هموفوبیا" (ترس از همجنسگرایان) است و در این حین نبود آگاهی کافی در مورد همجنسگرایی در ایران، غفلت خانواده‌ها، اقشار مختلف جامعه و حتی روانشناسان و روانپزشکان ایرانی را در قبال این پدیده‌ اجتماعی در پی‌ داشته است.
مهمترین نتیجه‌ نبود آگاهی و مهم‌ تر از همه، ترس از گفتگو و بحث درباره‌ هر پدیده‌ اجتماعی در جامعه موجب غفلت نادرست مردم و حتی متخصصین درمورد آن پدیده می‌شود و امروز در ایران تابوی بحث درباره‌ همجنسگرایی، چه در رد و چه در قبول آن به خصوص در رسانه‌های رسمی کشور، در مجامع علمی و همچنین خانواده‌ها موجب تقویت هموفوبیا در ایران شده و هرگونه نتیجه‌گیری و قضاوت درباره‌ این پدیده را به حدس و گمان واداشته است.
نادیده گرفتن همجنسگرایی از طرف حکومت، که رئیس‌جمهور سابق در دانشگاه کلمبیا به طور رسمی به آن اشاره کرد، نیز بر غفلت همگانی در ایران در قبال این پدیده‌ی اجتماعی صحه می‌گذارد.
با این همه، هرچند تهیه‌ و انتشار آمار رسمی درباره‌ تعداد همنجسگرایان ایرانی با توجه به شرایط موجود غیرممکن است، اما مشاهده‌ عینی این پدیده در سطح جامعه و افزایش روز افزون همجنسگرایانی که به علنی کردن آن در خانواده و حلقه‌ دوستان خود مبادرت می‌ورزند، نشان از وجود این پدیده‌ اجتماعی در ایران دارد.
اینترنت نیز تقریبا تنها عرصه‌ موجود در کسب اطلاعات یا تبادل نظر در این رابطه است، اما نبود منابع قابل اطمینان در آن، کمک زیادی در شناخت چند و چون این پدیده‌ اجتماعی نمی‌کند. با این همه، در سالیان اخیر با افزایش دسترسی به اینترنت و آشنایی عمومی با چگونگی استفاده از آن، آمار وبلاگ‌ها، مجلات اینترنتی و سایت‌های دوست‌یابی همجنسگرایان رو به فزونی بوده است.

۱۳۹۵ اردیبهشت ۲۳, پنجشنبه

پارلمان ایتالیا زوج‌های همجنسگرا را به رسمیت شناخت

پارلمان ایتالیا به مصوبه‌ای رای داد که به موجب آن زوج‌های همجنسگرا به رسمیت شناخته می‌شوند.
ایتالیا تا امروز عمده‌ترین کشور غربی بود که در آن قانون زوج‌های همجنسگرا را به هیچ شکلی به رسمیت نمی‌شناخت، اما نمایندگان مجلس این کشور با ۳۶۹ به ۱۹۳ رای به قانونی شدن پیوند مدنی (غیر از پیوند زناشویی و ازدواج) همجنسگرایان دادند.
ماتئو رنزی، نخست‌وزیر چپ میانه ایتالیا پیش از رای‌گیری پارلمان گفت "امروز روز جشن خیلی‌‎ها است".
البته بخش‌های محافظه‌کار و مومنان کاتولیک مخالفت جدی با این مصوبه داشته‌اند. لایحه پیوند مدنی همجنسگرایان بارها تعدیل شد تا حمایت لازم برای تصویب آن جلب شود.
حقوقی که بنا به این قانون به زوج‌های همجنسگرا تعلق می‌گیرد به اندازه حقوقی که قوانین برخی از دیگر کشورهای آمریکایی یا اروپا برای زوج‌های همجنسگرا در نظر می‌گیرند نیست.
برخی از فعالان حقوق همجنسگرایان و نمایندگان حامی این قانون در ایتالیا می‌گویند این فقط یک "قدم اول" است، اما هنوز کمبودهای چشمگیری برای تامین حقوق همجنسگرایان در ایتالیا وجود دارد.

۱۳۹۵ اردیبهشت ۲۲, چهارشنبه

قاضی ارشد آمریکایی به دلیل مخالفت با ازدواج همجنسگرایان برکنار شد

قاضی ارشد ایالت آلاباما در جنوب آمریکا به دلیل کوشش برای جلوگیری از ازدواج دگرباشان جنسی، که با حکم سراسری دیوانعالی آمریکا مغایرت دارد، معلق شده است.
کمیسیون نظارت قضایی روز جمعه اتهاماتی علیه قاضی "روی مور" وارد آورد وگفت او از قدرت و مقامش سوء استفاده کرد. اتهاماتی که می تواند به برکناری قاضی منجر شود، از دستوری ناشی می شود که مور در اوائل سال جاری صادر کرد و به قضات گفت قانون ایالت در مورد ممنوعیت ازدواج دگرباشان جنسی را دنبال کنند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که یک قاضی فدرال به قضات مسئول دستور داد ممنوعیت را اجرا نکنند.
مور شام جمعه بیانیه ای صادر کرد و گفت به اعتقاد وی کمیسیون نظارت مجاز نیست به چنین اقداماتی علیه او دست بزند.
در سال ۲۰۰۳، همین کمیسیون مور را از مقامش به دلیل عدم رعایت دستور فدرال برای برداشتن تندیس بزرگی از ده فرمان کتاب مقدس مسیحیان که در محوطه ساختمان دادگستری گذاشته بود، برکنار کرد.
رای دهندگان آلاباما ۹ سال بعد مور را به همین مقام انتخاب کردند. 

خبر فوری از مراسم آوازخوانی یورو ویژن( 2016) به میزبانی سوئد



برافراشتن پرچم رنگین کمان هنگام اجرای کشور روسیه ممنوع اعلام شد

مقامات برگزاری مراسم رقص و آواز یورو ویژن اعلام کرده اند جهت جلوگیری از سیاسی شدن مراسم آوردن پرچم های فلسطین و دولت اسلامی به محل برگزاری مسابقات ممنوع و همچنین برافراشتن پرچم رنگین کمان هنگام اجرای روسیه ممنوع میباشد اما هنگام اجرای سایر کشور ها آزاد خواهد بود.مسولین اعلام کرده اند که آوردن پرچم کشورهای شرکت کننده،پرچم اتحادیه اروپا و پرچم رنگین کمان به استادیوم آزاد خواهند بود.
مراسم سالیانه رقص و آواز یوروویژن طولانی ترین مسابقه تلویزیونی جهان و یکی از محبوبترین مراسم ها در سراسر دنیا است که با شرکت بیش از چهل کشور عضو اتحادیه اروپا هرساله در اوایل ماه می برگذار میشود. کنچیتا ورست ترنسوستایت اتریشی دو سال پیش موفق شد برنده یوروویژن شود و لقب ملکه یوروویژن را از آن خود کند.
بنظر شما چرا برافراشتن پرچم رنگین کمان هنگام اجرای روسیه ممکن است یک حرکت اعتراضی و سیاسی قلمداد شود؟