دفاع از حقوق دگرباشان

دفاع از حقوق دگرباشان

۱۳۹۵ اردیبهشت ۲۵, شنبه

روز جهانی مبارزه با هموفوبیا و مشکلات همجنسگرایان ایران

بیست و شش سال پیش در چنین روزی (هفدهم می ۱۹۹۰ – بیست و هفتم اردیبهشت ۱۳۶۹) سازمان بهداشت جهانی (WHO) همجنسگرایی را از لیست بیماری ها و اختلال های روانی خود خارج کرد.

بیست و هشتم اردیبهشت مصادف با روز جهانی مبارزه با "هموفوبیا" (ترس از همجنسگرایان) است و در این حین نبود آگاهی کافی در مورد همجنسگرایی در ایران، غفلت خانواده‌ها، اقشار مختلف جامعه و حتی روانشناسان و روانپزشکان ایرانی را در قبال این پدیده‌ اجتماعی در پی‌ داشته است.
مهمترین نتیجه‌ نبود آگاهی و مهم‌ تر از همه، ترس از گفتگو و بحث درباره‌ هر پدیده‌ اجتماعی در جامعه موجب غفلت نادرست مردم و حتی متخصصین درمورد آن پدیده می‌شود و امروز در ایران تابوی بحث درباره‌ همجنسگرایی، چه در رد و چه در قبول آن به خصوص در رسانه‌های رسمی کشور، در مجامع علمی و همچنین خانواده‌ها موجب تقویت هموفوبیا در ایران شده و هرگونه نتیجه‌گیری و قضاوت درباره‌ این پدیده را به حدس و گمان واداشته است.
نادیده گرفتن همجنسگرایی از طرف حکومت، که رئیس‌جمهور سابق در دانشگاه کلمبیا به طور رسمی به آن اشاره کرد، نیز بر غفلت همگانی در ایران در قبال این پدیده‌ی اجتماعی صحه می‌گذارد.
با این همه، هرچند تهیه‌ و انتشار آمار رسمی درباره‌ تعداد همنجسگرایان ایرانی با توجه به شرایط موجود غیرممکن است، اما مشاهده‌ عینی این پدیده در سطح جامعه و افزایش روز افزون همجنسگرایانی که به علنی کردن آن در خانواده و حلقه‌ دوستان خود مبادرت می‌ورزند، نشان از وجود این پدیده‌ اجتماعی در ایران دارد.
اینترنت نیز تقریبا تنها عرصه‌ موجود در کسب اطلاعات یا تبادل نظر در این رابطه است، اما نبود منابع قابل اطمینان در آن، کمک زیادی در شناخت چند و چون این پدیده‌ اجتماعی نمی‌کند. با این همه، در سالیان اخیر با افزایش دسترسی به اینترنت و آشنایی عمومی با چگونگی استفاده از آن، آمار وبلاگ‌ها، مجلات اینترنتی و سایت‌های دوست‌یابی همجنسگرایان رو به فزونی بوده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر