دفاع از حقوق دگرباشان

دفاع از حقوق دگرباشان

۱۳۹۵ فروردین ۱۲, پنجشنبه

تبعيض و انگ بر همجنسگرايي و چگونگي مقابله با آن

تبعيض و انگ بر همجنسگرايي و چگونگي مقابله با آن
تبعيض و ننگ بر همجنسگرايي امروزه هنوز يك مشكل در محيط كار، مدرسه و حتي در خانه مي باشد.
همجنسگرايي در گذشته به عنوان يك بيماري درنظر گرفته مي شد و دشمني آشار نسبت به افراد همجنسگرا يك هنجار بود.مشاهده ي هاي بسياري درباره ي حذف اين انگ بر همجنسگرايي ممكن است منجر بر اين باور شود كه تبعيض همجنسگرايي مساله اي مربوط به گذشته بوده است.
اما متاسفانه، اينطور نيست.همجنسگراستيزي (هوموفوبيا) هنوز در شمال آمريكا وجود دارد و توسط برخي قوانين، سياستمداران، مذاهب و ايديولوژي هاي شخصي تداوم بخش شده است.
علاوه براين، تبعيض و ننگ بر همجنسگرايي هنوز به افراد، بويژه جوانان، كساني كه به عنوان همجنسگرا شناخته شده اند صدمه مي زند.
تبعيض همجنسگرايي عمل برخورد با افرادي است كه به عنوان همجنسگرا شناخته مي شوند، كمتر از كساني كه به شكل هاي ديگر شناخته مي شوند(دركل دگرجنسگرايان).به عنوان مثال اگر يك بازيكن بر اساس اين واقعيت كه او همجنسگرا است براي يك تيم ورزشي انتخاب نشود، اين شكلي از تبعيض همجنسگرايي است.
همجنسگراستيزي (هوموفوبيا) همچنين تحت موارد زير نيز اعلام مي شود :
اظهارات و جوك هاي همجنسگراستيز
استفاده از اصطلاحات با محتواي منفي (مانند :اوه، اون طرف خيلي گي بود.)
• قلدرگيري
• شايعه هاي مخرب
• حملات جسمي و روحي
• وحشيگري
• سرقت
• نمايش منفي رسانه ها
همجنسگراستيزي (هوموفوبيا) حتي مي تواند بسيار قوي باشد كه والدين درمجموع كودكي را محكوم كنند و بسياري از نوجوانان هرساله به دليل ننگ بر همجنسگرايي بي خانمان مي شوند.در آمريكا، بين ٢٠ تا ٤٠ درصد جوانان بي خانمان، گي، لزبين، دوجنسگرا يا تراجنسگرا مي باشند.
چه چيزي موجب همجنسگراستيزي و تبعيض همجنسگرايي شده است؟
درحالي كه هرشخصي كه ممكن است به دلايل شخصي تفكر همجنسگراستيز داشته باشد، پژوهشگران صفات مشابهي را در بين كساني كه ديدگاه هاي متعصبانه برعليه همجنسگرايان دارند، يافت كرده اند.اين افراد به طور خاص همجنسگرا ستيز هستند :
نگاهي به معناي واضح همجنسگرا بيندازيد (به عبارت ديگر، شما همجنسگرا هستيد يا نه)
فكر مي كنند همه ي همجنسگراها شبيه به هم هستند.
فكر مي كنند كه بر مبناي اطلاعاتي كه شخصي همجنسگراست، تصميم هاي مهمي مي تواند گرفته شود.
درمقابل كساني كه ننگ بر همجنسگرايي را ابراز نمي كنند براين باور هستند كه :
همجنسگرايي بيولوژيكي است.
همجنسگرايي قابل تغيير نيست.
همجنسگرايي پديده اي جهاني است.
HIV و ننگ AIDS
در برخي، احساس قوي HIV و ننگ AIDS وجود دارد و در بسياري از موارد به ننگ بر همجنسگرايي مرتبط است.اين زماني شروع شد كه دگرباشان جنسي به مساله ي گسترش HIV و AIDS ربط داده شدن .ننگ بر گي در رسانه ها با عناويني تقويت شد، مانند :
هشدار بر "طاعون گي"
طاعون گي "ممكن است منجر به منع اهداي خون در همجنسگرايان شود.
حتي اگر اكنون ما مي دانيم كه HIV و AIDS طاعون گي نيست و همجنسگرايان به هيچ وجه مسيول اين بيماري ها نمي باشند، AIDS و ننگ HIV و همچنين همجنسگراستيزي همچنان موانع عمده براي پايان دادن به اپيدمي جهاني AIDS مي باشند، بطوري كه همجنسگرايان هنوز احساس تبعيض زيادي در دسترسي به پيشگيري حياتي از HIV، درمان و خدمات مراقبتي دارند.
چگونه با همجنسگراستيزي و ننگ بر همجنسگرايي مقابله كنيم.
متاسفانه، برخي از مردم زمان بسيار سختي در مقابله با همجنسگراستيزي و ننگ بر همجنسگرايي دارند و خود را شرمزده، متنفر از خود و با احساس پايين اعتماد به نفس مي يابند.گرچه لازم نيست بدين صورت باشد.راه هاي سازنده اي در كنار آمدن با ننگ بر همجنسگرايي وجود دارد.
يادبگيريم كه ننگ بر همجنسگرايي اشتباه است و با يادگيري بيشتر درباره ي آن براي خودتان تاييد كنيد كه همجنسگرا ستيزي و تبعيض همجنسگرايي اشتباه است.
افراد مناسب را پيدا كنيد.خود را با عزيزاني كه از شما حمايت مي كنند و كساني كه ممكن است خودشان در وضعيت هاي مشابه شما باشند احاطه كنيد.
كمك هاي حرفه اي دريافت كنيد.اين مساله را بپذيريد كه شما نمي توانيد همجنسگراستيزي و ننگ بر همجنسگرايي را شخصا مديريت كنيد و از پس آن براييد.از يك متخصص درماني يا روانشناس براي كم كردن احساس انزواي خود كمك بگيريد.
تجربه تان را با ديگران به اشتراك بگذاريد.فضاي ايمني را مانند يك گروه حامي همجنسگرايان پيدا كنيد كه بتوانيد تجربه هاي خود را با ديگران به اشتراك بگذاريد.
مهم اين است كه به ياد داشته باشيد كه شما تنها نيستيد و افرادي وجود دارند كه شما را براي آنچه هستيد ميپذيرند و فقط بايد پيدايشان كنيد.
مترجم : احسان پارسي
منبع :http://www.healthyplace.com/

۱۳۹۵ فروردین ۱۱, چهارشنبه

تراجنسی‌هایی که طرد و کارتن‌خواب می‌شوند


رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت در میان کارتن‌خواب‌ها، افراد «دوجنسی» حضور دارند که به دلیل آنچه او «اختلالات جنسی» نامید، از خانواده طرد شده و مجبور به کارتن‌خوابی شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از موج، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از غربالگری تعدادی از زنان کارتن‌خواب شهر تهران خبر داد و گفت: “پس از غربالگری صورت گرفته‌شده، مشخص شد که در میان کارتن‌خواب‌ها، افراد دوجنسه نیز حضور داشته و به دلیل اختلالات جنسی و طرد شدن از خانواده های خود مجبور به کارتن‌خوابی شده‌اند”.
فاطمه دانشور همچنین گفت: “بازرسان وزارت کار توجهی به کار کودکان نداشته و در مناطق حاشیه‌ای شهر تهران حضور پیدا نمی‌کنند”.
او بابیان این مطلب تصریح کرد: “در مناطق حاشیه‌ای شهر تهران و در نقاطی که کوره‌های آجرپزی دایر است، کودکان زیر ۹ سالی هستند که به کار مشغول بوده و به‌سختی کسب درآمد می‌کنند”.
وی افزود: “در این شرایط، مسوولان وزارت کار هیچ توجهی به کار غیرقانونی کودکان نداشته و این روند طی سال‌های گذشته تاکنون ادامه داشته است”.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به درآمد اندک کودکان شاغل در کوره‌پز خانه‌های اطراف پایتخت اظهار کرد: “کارفرمایان بابت هر خشت در بهترین حالت مبلغی بیش از هزار تومان پرداخت نمی‌کنند و علاوه بر دستمزد اندک، هیچ یک از کودکان از شرایط بهداشتی مطلوبی نیز برخوردار نیستند”.
دانشور فقر را اصلی‌ترین عامل بازماندن کودکان از تحصیل دانست و اظهار کرد: “بسیاری از کودکان شهر تهران به دلیل اینکه باید کسب درآمد کنند از تحصیل بازمانده‌اند و متأسفانه در این رابطه نیز وزارت آموزش‌وپرورش همکاری خوبی با سازمان‌های مردم‌نهاد مشغول در این حوزه ندارد”.


وی با تأکید بر لزوم راه‌اندازی نهاد حمایتی ویژه کودکان اذعان کرد: “در شهر تهران به دنبال راه اندازی نهادی برای حمایت از حقوق قانونی کودکان هستیم و معتقدیم با به راه افتادن چنین نهادی، بسیاری از آسیب‌ها کاهش خواهند یافت”.

۱۳۹۵ فروردین ۱۰, سه‌شنبه

اداره آمار: بیش از یک میلیون بریتانیایی با «همجنس خود» رابطه دارند

اداره آمار بریتانیا اعلام کرده آخرین سرشماری‌ تجربی‌اش نشان می دهد که در سال ۲۰۱۴، ۱/۸ درصد جمعیت بریتانیا، بیش از یک میلیون نفر از جمعیت کل کشور، خودشان را گی، لزبین یا بایسکشوال می دانند.
در این سرشماری که روز هشتم مهر ۱۳۹۴ منتشر شده است، ذکر شده تنها ۹۲ درصد مردم بریتانیا مطمین بودند که استریت هستند و اگرچه تنها ۱/۶ درصد قطعا می دانستند که گی، لزبین یا بایسکشوالند، اما ۴ درصد جمعیت بریتانیا یا شرم داشتند درباره جنسیتشان صحبت کنند یا در تشخیص هویت جنسی خود سر درگم بودند.
در میان شهرهای مختلف بریتانیا، لندن با ۲/۴ درصد ( معادل ۲۰۰ هزار نفر) جمعیت گی، لزبین یا بایسکشوال بالاترین آمار را میان شهرهای بریتانیا دارد.
در این آمار همینطور آمده است که سن کسانی که خود را غیردگرجنسگرا می دانند هم رو به کاهش است و جمعیت افراد بین ۱۶ تا ۲۴ سال که به طور قطعی می دانستند گی، لزبین یا بایسکشوال هستند افزایش یافته است.  در این سرشماری، ترنسجندرها و ترنسکشوال‌ها گنجانده نشده اند.
منبع:http://haalat.net/